Szolgáltatásaink

Klíma felmérés, tervezés, telepítés, javítás, karbantartás, szivárgásvizsgálat

Klímakészülék kiválasztása az Ön igényeinek megfelelően.

Miért fontos a helyszíni klíma felmérés?

Mert hosszú távon nem mindegy, hogy milyen klíma készüléket üzemeltet. Az ingyenes helyszíni felmérés során megnézzük a helyiség adottságait, lehetőségeit, majd megbeszéljük az Ön igényeit, feltételeit és ennek arányában kapja meg személyre szabott klíma készülék ajánlatunkat.

Klímakészülékek kiválasztása, legfontosabb szempontok:

A szükséges hűtőteljesítmény (hőterhelés) függ:

 • a külső falszerkezettől, a nyilászárók – ablakok, ajtók – nagyságától, minőségétől
 • a tájolástól (egy északi tájolású helyiséget kevésbé kell hűteni, mint egy déli tájolásút
 • a hőszigeteléstől, a födémszerkezettől
 • az árnyékolástól (zsalugáter, napernyő, esetleg árnyékot adó fa van-e?)
 • a helyiségben tartózkodó emberek számától, tevékénységétől
 • a helyiségben működő berendezések által leadott hőtől (pl. TV, számítógép, sütő, mosogatógép, stb.)
 • a légcserétől 8gyakori-e az ajtónyitás pl. üzlet esetében

Komfortérzeti szempontok

Vegyünk klímát, ha a helyiségben mindig a számunkra kedvező hőérzetet szeretnénk biztosítani! Nyáron csökkenthetjük a hőmérsékletet, és egyben a páratartalmat is. Érdekes tudni, hogy a páratartalom csökkentésével már önmagában hűvösebbnek érezzük a levegőt, mivel a bőr hőleadása javul, így nem szükséges a fokozott hűtés.

Meglévő fűtésünket is kiegészíthetjük klímaberendezéssel, egyenletes légeloszlást létrehozva így a helyiségben használt, hagyományos hőleadóink mellett (pl. radiátor, konvektor), vagy egy lomhább, központi alapfűtést (pl. padlófűtés) kombinálhatunk helyiségenkénti, dinamikus finomszabályozással.

Egészségügyi szempontok

Vegyünk klímát, ha nyáron a fullasztó hőség túlzottan megterheli szervezetünket, csökkenti munkaképességünket, vagy korlátoz pihenésünkben!

Ha a magas por, vagy allergénanyag-koncentráció irritáló hatású, és nincs mód külső, tiszta levegő beengedésére, egy megfelelő klímaberendezés enyhítheti a panaszokat, mindamellett, hogy természetesen orvosi megoldást nem nyújt.

Hőmérsékleti szempontok

Azt ajánlja aD&G Klíma, hogy vegyünk klímát, ha a helyiségben, épületben komoly hűtési – fűtési igény lép fel, vagy annak hőmérsékletét valamely időszakban, vagy egész évben, precízen kontroll alatt kívánjuk tartani, mert az ott tartózkodók, vagy a bent lévő termékek, eszközök, technológiai berendezéseink ezt kívánják!

Extrém esetekre, pl. egész éves hűtésre, téli fagymentesítésre is tud egy klímás szakember berendezést kínálni.

Gazdaságossági- és környezetvédelmi szempontok

Vegyünk klímát, ha egy korszerű, energiatakarékos fűtéssel szeretnénk kiegészíteni – vagy adott esetben kiváltani – meglévő, sokat fogyasztó rendszerünket (pl. konvektor, vagy hagyományos, gázkazános központi fűtés stb.)

Ha a fosszilis energiahordozók csak költségesen, vagy egyáltalán nem érhetők el az épület környezetében, megoldást nyújthat a klímaberendezések hőszivattyús funkciója. Ezzel egyben csökkenthetjük, vagy adott esetben megszüntethetjük a károsanyag-kibocsátást a környezetünkben.

Kényelmi-, vezérlési szempontok

Vegyünk klímát, ha szeretnénk kihasználni a modern, elektronikai szabályzások előnyeit, a heti vagy 24 órás időzítést, a távelérést! Automatikus üzemmódban egy jobb klímaberendezés beavatkozásunk nélkül, észrevétlenül biztosít precíz felügyeletet a beállított hőmérséklet, a működési mód (hűtés/ fűtés) és a befúvási intenzitás felett, miközben a lehető legkisebb fogyasztásra és zajszintre törekszik.

Természetesen az Ön igényeiről, a megfelelő klímaberendezésről egyeztetni kell klímás szakemberével, aki sokkal szélesebb ismeretekkel rendelkezik a megoldások terén, és megtalálja az Önnek megfelelőt.

Klíma értékesítés

Ne várja meg a nyári hőséget! Vásároljon otthonából kényelmesen most!

Az általunk forgalmazott készülékekhez a garanciát a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön egyszerre élvezheti a szervizháttér biztonságát, a garanciális ügyintézést és a terméktámogatásokat. Klímaberendezéseinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk.

A nálunk vásárolt klímakészülékét rövid határidővel beszereljük. Legjobb klíma árak ! Hívjon most: *36305252394

A jó klímaberendezés az, ami észrevétlenül teszi a dolgát sok éven keresztül. Ahhoz, hogy otthonunkban tudjunk pihenni, ellazulni, vagy a munkahelyünkön koncentrálhassunk a feladatunkra, komfortosan kell éreznünk magunkat. Az a jó klímakészülék, amiről elfeledkezünk, észre sem vesszük, hogy egyáltalán a helyiségben van, mert jól érezzük magunkat.

A jó klímaberendezés esztétikailag is és műszakilag is megfelel az elvárásainknak.

A jó klímaberendezés minőségi anyagokból és alkatrészekből áll, és megfelelő karbantartással minimum 5-10 évig kellemes komfortot biztosít. A sohasem hallott márkájú szuperolcsó klímakészülék nagy valószínűséggel nem felel meg ezen kritériumoknak. A legjobb márka is problémás lehet, ha nincs mögötte országos szervizhálózat.

Ha klímaberendezést keres, válasszon minket! Magyarországi garancia, minőségi berendezések, ingyenes kiszállítás. Telefonáljon és segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő klímát:-36305252394

Klímaszerelés

Klíma üzemeltetés, karbantartás

Ügyfeleinkkel előre egyeztetett időpontban munkatársaink elvégzik a klíma átvizsgálását, tisztítását, karbantartását.

A jól karbantartott és megfelelően tisztított klíma:

 • egészséges és tiszta levegőt biztosít a helységben
 • energiatakarékos, olcsón üzemeltethető
 • tökéletesen klimatizál, gyorsan hűt és fűt
 • hiba nélkül, halkan üzemel
 • hosszú élettartamú

Szivárgásvizsgálat

A szivárgásvizsgálat egy kötelező feladat a hűtőberendezés üzemeltetők számára.

2015. február 18. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II.10.) kormányrendelet.

Az új rendelkezések szerint a klímagáz*-szabályozás – ideértve a fluortartalmú üvegházhatású gázokat és ózonréteget lebontó anyagokat -, ezzel együttesen a végrehajtási feladatok ellátása a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság feladatkörébe került. (*klímagáz: a klímaváltozást okozó fluorenizált üvegházhatású gázok -F-ÜHG- és az ózonréteget lebontó anyagok –ORLA- e rendelt szerinti gyűjtőneve)

A szivárgásvizsgálatról röviden:

A hűtőrendszereknek van egy elfogadott éves szivárgási rátája. Ez általánosságban a töltet 1-3 %-a. A szivárgásvizsgálat során azt vizsgáljuk, hogy a hűtőrendszeren tapasztalható-e ennél nagyobb mértékű szivárgás. Ha igen akkor feladatunk megállapítani annak helyét, hogy a javítás minél hamarabb megtörténhessen.

A rendelkezés értelmében a szivárgásvizsgálat gyakorisága 2015-ben

Hűtőközegek töltet alapján számított CO2 egyenérték

Szivárgásvizsgálat gyakorisága

5-49 Tonna CO2

évente

50-499 Tonna CO2

6 havonta

≥500 Tonna CO2

3 havonta

Leggyakrabban az alábbi hűtőberendezés fajták esetében szükséges szivárgást vizsgálni:

Helyhez kötött hűtő-, légkondicionáló- és hőszivattyú berendezések, mint

 • Technológiai hűtők
 • Folyadékhűtők
 • Hűtőaggregátok
 • Hűtveszárító berendezések
 • Hűtőkamrák
 • Hőszivattyúk
 • Légkondicionáló rendszerek


Weblapunkat a netfort.hu honlapkészítés készítette.